Legyen saját Windows Live CD-d [Csináld magad]

Mindig jó, ha kéznél van egy Live CD. Én mindig akkor keresgélem a fiókban, amikor összeomlik a rendszerem. Windows notebookra a legjobb egy Windows Live CD, bármennyire is szeretem a *nix alapú rendszereket.

Hozzávalók:

  • Windows XP telepítő
  • Bart PE

Lépések

1. Töltsd le és telepítsd a Bart PE-t.

2. Töltsd le a Windows XPE plugint, erre mindenképp szükségünk lesz. További pluginekkel helyreállító, backup vagy akár irodai munkához való programokat tudsz hoszzáadni a Live CD-hez.

BartPE Plugins3. Indítsd el a BartPE-t és klikkelj a bal alsó sarokban a “Plugin” gombra. Add a listához a Windows XPE plugint, valamint azokat, amiket kiválasztottál. A pluginekhez szükség van az eredeti programra is, olvasd el figyelmesen a leírásokat! Hiba esetén részletes listát kapsz arról, hogy milyen file-okat hova kell másolni.

4. Add meg a Windows XP install elérhetőségét. Én elöször ISO file-t készítettem vele, mert azt VirtualBox-ban, VirtualPC-ben vagy VMWare-ban le tudom játszani anélkül, hogy CD-t  kelljen égetnem, de ha akarod, akkor a BartPE megírja neked a CD-t, sőt akár le is törli az újraírhatót, ha volt rajta már valami.

5. Ha hiba nélkül összeállította a lemezt, akkor használhatod.

Ha mindez kevés lenne, akkor a BartPE oldalon rengeteg doksi nyújt segítséget abban – angolul – hogy olyan CD-t állítsd össze, amin rajta vannak a kedvenc programjaid.

BartPE teszt - Start
BartPE teszt - Start

BartPE boot background
BartPE boot képernyő

BartPE Startmenü
BartPE Startmenü

2 Comments

Comments are closed.